bus auto fiets
Menu

Het aankoopproces stap voor stap

Hieronder lees je in het kort meer over de stappen van het aankoopproces bij Park Avenue: van de voorinschrijving en het doorgeven van je woningvoorkeur tot en met de oplevering van de woning. Zo weet je waar je aan toe bent.

Je woningvoorkeur doorgeven

De verkoopperiode van Park Avenue is inmiddels verstreken, deze liep van donderdag 27 januari t/m zondag 6 februari. Vóór die tijd kon je je al voorinschrijven en de woning(en) van jouw voorkeur doorgeven. Deze periode was ook het uitgelezen moment voor jou om je te laten informeren over de financieringsmogelijkheden en overige woonwensen. 

Plant.jpg

Start verkoop en toewijzing

Start verkoop
De verkoopperiode is inmiddels voorbij. Het is nog wel mogelijk om je in te schrijven voor de reservelijst. Via je persoonlijke accountomgeving kun je jouw woningvoorkeur(en) doorgeven, je kunt dan tevens een verklaring van je financieel adviseur uploaden en je inschrijving definitief maken. Hieronder lees je meer over het inschrijfformulier. 

Toewijzing
De toewijzing van de woningen vindt in de week van 7 februari plaats via een geautomatiseerd systeem, waarbij er een controle plaatsvindt op de volledigheid van de ingevulde formulieren. Bij de toewijzing wordt gekeken naar gunning op zo hoog mogelijke voorkeur en het beste projectresultaat. De optanten worden uiterlijk donderdag 10 februari benaderd door de makelaar. 

Mocht je dan nog niet benaderd zijn, dan kom je op de reservelijst te staan en kun je wellicht later nog benaderd worden als er een woning beschikbaar komt.

Direct naar het inschrijfformulier: 

Persoonlijke accountomgeving
Huisjes transparant.gif (1)

Waar vind ik het inschrijfformulier?

Je vindt het online inschrijfformulier op jouw persoonlijke accountomgeving

Als je een nieuwe gebruiker bent, kun je onderstaande stappen volgen om je aan te melden voor jouw favoriete woning(en):

 1. Klik op de "Schrijf je nu in" knop hierboven.
 2. Vul je gegevens in bij "nieuwe gebruiker".
  Als je een melding krijgt dat het account al bestaat, dan kun je jouw account activeren en een wachtwoord aanmaken via de "wachtwoord vergeten" optie.
 3. Bevestig je gegevens door te klikken op de "bevestig mijn registratie" knop in de bevestigingsmail.
  Als je de e-mail niet hebt ontvangen, controleer dan ook voor de zekerheid de ongewenst / spamfolder.
 4. Je kunt nu een wachtwoord instellen voor je account. 
 5. Vervolgens kun je direct beginnen met het invullen van het inschrijfformulier. 
  Meer informatie over het aankoopproces vind je hier

Vragen of meer informatie? Neem contact met 

onze klantmanagers
Kopjes.jpg

Optantenavond en verkoopgesprek

Heb je een woning toegewezen gekregen, dan ontvang je een uitnodiging voor de fysieke optantenavond op maandag 14 februari of dinsdag 15 februari in Woonbelevingscentrum LIV in Nijmegen. Dit zal uiteraard met inachtneming zijn van de juiste veiligheidsvoorschriften. Op deze avond ontvang je uitgebreide informatie over het project, de woningen en de aankoopprocedure en er is alle ruimte voor het stellen van vragen. Kun je beide avonden niet, dan ontvang je een digitaal document met de presentatie en informatie zoals verstrekt tijdens de optantenavond.

Na de optantenavond ontvangt de makelaar je op kantoor of in Woonbelevingscentrum LIV voor een persoonlijk verkoop- en informatiegesprek. In de online accountomgeving staan alle verkoop/contractstukken. Het is handig als je deze voorafgaand aan het gesprek hebt doorgenomen, zodat tijdens het gesprek al jouw vragen beantwoord kunnen worden en het vervolgproces helder is. Je krijgt een optie van maximaal 2 weken, waarna we graag horen of je tot aankoop van de woning over gaat.


Beslissen en financieel advies

Beslissingstermijn
Na het verkoopgesprek vragen wij je binnen maximaal 2 weken tot een besluit te komen over de aankoop van de woning. Heb je de intentie om tot koop over te gaan? Dan maakt de makelaar de concept koop-/aannemingsovereenkomst op. Deze ontvang je voorafgaand aan de tekenafspraak.

Zie je toch af van aankoop, dan wordt er een afspraak gepland met een de eerstvolgende kandidaat op de reservelijst.

Financieel advies
Bij jouw inschrijving bij start verkoop ontvangen wij graag een verklaring van een erkend financieel adviseur die aangeeft wat je bij de bank kunt lenen, of die aantoont dat je de woning met eigen middelen kunt betalen. Dit document kun je dan uploaden in je persoonlijke accountomgeving. LIV Hypotheken, partner van ontwikkelaar KlokGroep, helpt je graag aan deze zogenaamde Financieringsbelofte. Een eerste gesprek bij LIV Hypotheken is gratis en je privacy is volledig gewaarborgd. Natuurlijk kun je ook een verklaring financiële opvragen bij een lokale hypotheekadviseur van jouw keuze. Je kan de verklaring op basis van de huidige prijsbandbreedtes opstellen.

Het koperskeuzetraject

Na ondertekening van de koop-/aannemingsovereenkomst start het koperskeuzetraject. Een periode waarin je onder persoonlijke begeleiding van je wooncoach de verschillende mogelijkheden doorneemt om je woning naar eigen smaak en wens aan te passen.

Ook is het tijd om een bezoek te brengen aan Woonbelevingscentrum LIV om inspiratie op te doen voor de afwerking van je woning. In de showroom staan 4 modelwoningen op ware grootte. Deze zijn volledig ingericht en variëren in indeling en stijl, maar zijn goed te vergelijken met jouw woning. Loop door de woningen, laat je inspireren en krijg een goede indruk van afmetingen, materialen, afwerkingen en mogelijkheden.

Goed om te weten: alle woningen van Park Avenue worden opgeleverd inclusief complete keuken en badkamer.

Alvast digitaal een kijkje nemen in

Woonbelevingscentrum LIV
Schoenen.jpg

Alles gereed voor start bouw?

Niets staat de bouw van jouw woning meer in de weg, want je financiering is goedgekeurd, alle ontbindende en opschortende uit de koop- en aannemingsovereenkomst zijn voldaan en je hebt je woonkeuzes gemaakt.

Je bent bij de notaris geweest en de bouw gaat spoedig starten. Tijdens de bouwwerkzaamheden houdt de wooncoach je op de hoogte van de voortgang van de werkzaamheden door middel van nieuwsberichten en updates met foto’s op social media. 

Heerlijk wonen

Dit is het moment waar je naar uit hebt gekeken. Je woning is klaar en wordt opgeleverd. Nadat je de sleutels hebt ontvangen, is de woning écht helemaal van jou. Je kunt beginnen met het naar jouw smaak inrichten van de woning. Geniet ervan!