bus auto fiets
Menu

Huurwoningen

Op deze pagina vind je de actuele informatie over de sociale huurwoningen en vrije sector huurwoningen van Park Avenue. Ook beantwoorden we de meest gestelde vragen over huren. 

Sociale huurwoningen

Optie 1 (woningcorporatie nog niet bekend)
De sociale huurwoningen van Park Avenue hebben een maximale maandhuur van € 808,06 en worden naar verwachting vanaf indicatie verhuurd. Omdat wij niet verantwoordelijk zijn voor de verhuur, kunnen wij vragen over de huurwoningen niet beantwoorden.

Zodra bekend is welke woningcorporatie de woningen gaat verhuren, laten we je dit via de nieuwsbrief weten. Je kunt je dan inschrijven bij de woningcorporatie en zij houden je op de hoogte over wanneer de verhuur van de woningen start, wat de voorwaarden zijn en hoe de toewijzing plaatsvindt. 

Optie 2 (woningcorporatie bekend)
De sociale huurwoningen van Park Avenue hebben een maximale maandhuur van € 808,06 en worden naar verwachting vanaf indicatie verhuurd via woningcorporatie xx. Wil je op de hoogte blijven van de huurwoningen, dan kun je je inschrijven op de website van xx (link). Via xx hoor je vanaf wanneer jij je kunt inschrijven op een woning, wat de voorwaarden zijn en hoe de toewijzing plaatsvindt. Omdat wij niet verantwoordelijk zijn voor de verhuur, kunnen wij vragen over de huurwoningen niet beantwoorden.

Optie 3 (Entree is woningcorporatie) (sociale verhuur regio Arnhem / Nijmegen)
De sociale huurwoningen van Park Avenue hebben een maximale maandhuur van € 808,06 en worden naar verwachting vanaf indicatie toegewezen via Entree: een samenwerkingsverband van woningcorporaties in de regio Arnhem-Nijmegen. Op www.entree.nu kun jij je kosteloos inschrijven als woningzoekende en reageren op de sociale huurwoningen van Park Avenue zodra deze in verhuur gaan. Via de website zie je vanaf wanneer jij je kunt inschrijven op een woning, wat de voorwaarden zijn en hoe de toewijzing plaatsvindt. Omdat wij niet verantwoordelijk zijn voor de verhuur, kunnen wij vragen over de huurwoningen niet beantwoorden.

Vrije sector huurwoningen

Optie 1 (woningcorporatie nog niet bekend)
De vrije sector huurwoningen van Park Avenue hebben een huurprijs boven de sociale huurgrens van € 808,06 per maand en worden naar verwachting vanaf indicatie verhuurd. Omdat wij niet verantwoordelijk zijn voor de verhuur, kunnen wij vragen over de huurwoningen niet beantwoorden. 

Zodra bekend is welke woningcorporatie de woningen gaat verhuren, laten we je dit via de nieuwsbrief weten. Je kunt je dan inschrijven bij de woningcorporatie en zij houden je op de hoogte over wanneer de verhuur van de woningen start, wat de voorwaarden zijn en hoe de toewijzing plaatsvindt.

Optie 2 (woningcorporatie bekend)
De vrije sector huurwoningen van Park Avenue hebben een huurprijs boven de sociale huurgrens van € 808,06 per maand en worden naar verwachting vanaf indicatie verhuurd via woningcorporatie xx. Wil je op de hoogte blijven van de huurwoningen, dan kun je je inschrijven op de website van xx (link). Via xx hoor je vanaf wanneer jij je kunt inschrijven op een woning, wat de voorwaarden zijn en hoe de toewijzing plaatsvindt. Omdat wij niet verantwoordelijk zijn voor de verhuur, kunnen wij vragen over de huurwoningen niet beantwoorden.

Hieronder beantwoorden de meest gestelde vragen over huren

nieuwbouw-wens-1064x708.jpg

Veelgestelde vragen sociale huur

Kom je in aanmerking voor een sociale huurwoning in Park Avenue?
Voor een sociale huurwoning via een woningcorporatie gelden voorwaarden. Je moet je bijvoorbeeld inschrijven bij de woningcorporatie. Meestal worden er eisen gesteld aan je maximale inkomen. Ook kunnen er eisen worden gesteld aan de grootte van het gezin. Deze voorwaarden staan beschreven op de website van de woningcorporatie of kun je bij ze opvragen. Meer informatie over de toewijzing van sociale huurwoningen is ook te vinden op deze pagina van de Rijksoverheid.

Wat mag je meetellen als inkomen?
Dit kan verschillen per woningcorporatie, dus we adviseren je altijd om dit na te vragen bij de woningcorporatie. Meestal kunnen een 13e maand, vakantiegeld en vaste onregelmatigheidstoeslag worden meegeteld als inkomen. Dit geldt doorgaans niet voor bijvoorbeeld studiefinanciering, alimentatie of onregelmatigheid/overwerk.

Wat betekent ‘passend toewijzen’ van sociale huurwoningen?
Bij de toewijzing van sociale huurwoningen wordt onder meer gekeken naar het totale inkomen van het huishouden, de maximale huurprijs en bijvoorbeeld het wel of niet hebben van een zorgindicatie. De betrokken woningcorporatie kan je hier meer over vertellen. Ook is er meer informatie over passend toewijzen te vinden op deze pagina van de Rijksoverheid.

Kun je huurtoeslag aanvragen?
Is de huurprijs lager dan € 808,06 per maand, dan is het eventueel mogelijk om huurtoeslag aan te vragen. Dit hangt niet alleen af van de huurprijs, maar ook van jouw inkomen, je gezinssamenstelling en spaargeld. Via de website van de Belastingdienst kun je berekenen of aanspraak maakt op huurtoeslag.

Enquete - header.jpg

Veelgestelde vragen vrije sector huur

Kom je in aanmerking voor een vrije sector huurwoning in Park Avenue?
Voor het huren van een vrije sector huurwoning via een woningcorporatie worden meestal bepaalde inkomenseisen gesteld. Doorgaans zijn een vast, regelmatig inkomen en een goed betaalverleden belangrijk. Voor de woningcorporatie als verhuurder, maar ook voor jou als huurder, zodat je niet een (te) groot financieel risico neemt. De voorwaarden staan vaak beschreven op de website van de woningcorporatie of kun je bij ze opvragen.

Wat is middenhuur en hoe vindt de toewijzing plaats?
Woningen met een maandhuur tussen circa € 808,- en circa € 1.100,- vallen in de categorie middenhuur. Deze woningen worden zoveel als mogelijk passend toegewezen. Dit houdt in dat de woningen in eerste instantie worden toegewezen aan huurkandidaten met een gezamenlijke rekeninkomen tussen minimaal € 40.024 en maximaal € 55.000. Het kan zijn dat er vanuit de gemeente afwijkende inkomensrichtlijnen gelden. Binnen deze prijsbandbreedte geldt meestal als uitgangspunt dat de woningen met de lagere huurprijzen worden toegewezen aan de lagere inkomens en de woningen met de hogere huurprijzen aan de hogere inkomens.