bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Uitkomsten enquête en zomertips!

22 juli 2021

Al veel geïnteresseerden hebben de woonwensen-enquête van Park Avenue ingevuld die onlangs via de nieuwsbrief is verstuurd: bedankt hiervoor!

We geven hieronder een korte terugkoppeling van de uitkomsten. Ook delen we enkele zomertips in de omgeving van Park Avenue met je.

Uitkomsten enquête
Uit de enquête blijkt dat er veel interesse is in natuurinclusiviteit. Dit sluit mooi aan bij het groene karakter dat Park Avenue zal krijgen. Denk aan het toepassen van groendaken - voor een gelijkmatige afvoer van regenwater en als natuurlijke voedselbron voor dieren -, groene erfafscheidingen en nestgelegenheden in de gevels voor vogels en dwergvleermuizen. Ook onderzoeken we de mogelijkheid om deelauto’s aan te bieden. Deze duurzame mobiliteitsoplossing is flexibel aan te passen aan toekomstige wensen van de bewoners van Park Avenue.

Heb jij de enquête nog niet ingevuld, maar wil je graag jouw woonwensen doorgeven? Je kunt de enquête nog steeds invullen: klik hier!

Zomertips
Voor veel mensen staat de zomervakantie voor de deur of is deze al begonnen. In de omgeving van Park Avenue zijn volop leuke dingen te doen voor jong en oud. We delen we daarom graag enkele tips met je:

Warmoes Historische Tuinderij. Dit bijzondere stukje cultureel erfgoed in de Waalsprong is in de zomermaanden een groene ontmoetingsplek waar iedereen welkom is. In deze authentieke boomgaard vind je onder meer appel-, peren- en pruimenbomen. Ook worden er verschillende soorten groenten geteeld, zoals de Lentse ‘warmoezeniers’ (groentekwekers) dat vroeger ook deden. Je kunt hier op zaterdagen zelf fruit en bloemen komen plukken. In het tuincafé kun je terecht voor een zelfgebakken taartje, sapje, ijsje of kop soep. Er zijn plannen om in de toekomst cursussen, culturele en activiteiten aan te bieden in de kas en boomgaard.

Strandjes en water. Je kunt op verschillende plekken heerlijk vertoeven en genieten van het natuur en het water, zoals aan het Waalstrandje op het groene stadseiland Veur-Lent. Wil je een verfrissende duik nemen? Ga dan naar een strandje aan de Spiegelwaal. Hier en geen stroming en je kunt er dus prima zwemmen.

Sprokkelbos Lent. In dit speelbos kunnen kinderen zich heerlijk uitleven: van klimmen en klauteren tot verstoppertje spelen, een hut bouwen of spelen met water. Vies worden gegarandeerd! Ook de volwassen bezoeker kan er via de vele kronkelpaadjes genieten van de fraaie natuur.

En nog veel meer! Benieuwd naar andere bijzondere plekken en voorzieningen in de Waalsprong? Klik hier voor een interactieve kaart met een totaaloverzicht, inclusief 360-graden beelden.

Fijne vakantie
Tijdens de bouwvak – van 2 t/m 15 augustus – is ons kantoor gesloten. We willen je een fijne en gezonde zomervakantie wensen! Na de vakantie zijn we er weer om je op de hoogte te houden over Park Avenue.